06 - 177 03 129 info@zolution.nl
HOSTING
WAT IS HOSTING?

Hosting is serverruimte, dit heb je nodig je website online te zetten. Deze ruimte heb je ook nodig om een e-mailadres aan te maken, e-mail te ontvangen en om je webmail te bewaren.

Huur je een website bij ZOLUTION.nl?

De hosting is al meegenomen in je pakketprijs. Je hebt dus geen los hostingpakket nodig.

Waar betaal ik voor?
Je betaalt voor serverruimte die jouw e-mail en website nodig heeft.  Daarnaast is er ruimte nodig om een back-up van je website mogelijk te maken, voor technische updates en om je site veilig en goed draaiend te houden.
Domeinnaam
Een domeinnaam geeft het internetadres aan van je website, dit heet ook wel een url. Er zijn verschillende extensies verkrijgbaar. Dat is waar je url mee afsluit, zoals .nl .com .eu etc. De prijzen verschillen per extensie. Wij brengen de kosten voor het domein apart in rekening.

Huur je een website bij ZOLUTION.nl?
Dan krijg je van ons een gratis .nl domeinnaam.

Je kunt je domeinnaam altijd meeverhuizen als je naar een andere hostingprovider overstapt. Een domeinnaam zal jaarlijks tegen actuele kosten moeten worden verlengd.

Geen hosting?
Geen probleem, wij leveren in dat geval alleen de website aan die je vervolgens zelf moet installeren bij je eigen hostingpartij. Wij zijn niet aansprakelijk voor problemen, technische updates en back-ups.
Eigen hosting?

Wij installeren in principe niet op jouw eigen hosting. Ten eerste is de kans groot dat onze professionele website technisch niet draait op een goedkoop PHP hostingpakketje. Daarnaast is het onmogelijk voor ons om op die server een storing op te lossen en een update of backup te draaien – daar ben je dan ook zelf verantwoordelijk voor.

We kunnen je de website toedoen, zodat je deze zelf kunt uploaden. Wil je toch liever dat wij dat voor je doen, dan zijn wij afhankelijk van de opties die jouw hostingpakket heeft en niet verantwoordelijk mocht de website uiteindelijk niet willen draaien.  Wij adviseren je altijd te kijken naar een goed hostingpakket! Uiteraard zijn hier ook kosten aan verbonden.

 

Technische Updates
Je CMS-systeem zal regelmatig een update nodig hebben. Internet is constant in beweging waardoor je website mee moet gaan met deze veranderingen om goed te blijven functioneren. Denk aan regelmatige updates van de verschillende browsers die er bestaan (Internet Explorer, Google Chrome, Firefox).
BEVEILIGING DIE VOLDOET AAN AVG WETGEVING
Een SSL certificaat is wettelijk verplicht in het kader van de AVG. Al onze hostingpakketten zijn standaard voorzien van een Let’s encrypt certificaat.
Welk SSL certificaat?
Als je een website koopt kun je een geverifieerd certificaat van Comodo bij ons aanschaffen.

Het verschil tussen Let’s Encrypt en een betaald certificaat is dat bepaalde betaalde certificaten een domeinnaam-controle doen: ze checken of het certificaat is aangevraagd door de houder van de domeinnaam. De controle van de domeinnaam-houder is een extra factor voor betrouwbaarheid van het certificaat.

E-mail vanuit je hosting
ZOLUTION.nl biedt POP of IMAP aan bij de hostingpakketten.
Er zijn twee manieren om je e-mail op te halen: POP en IMAP.
Wat kun je met POP?

Met POP haal je zelf je e-mail binnen en archiveer je die op je computer. Zo bespaar je schijfruimte op je webserver, waardoor je website optimaal online blijft.

POP heeft als voordeel dat je offline berichten (die je op je computer hebt opgeslagen) kunt bekijken, zonder dat je een internetverbinding nodig hebt.

Let op: het aantal berichten dat je op kunt slaan gelijk is aan de capaciteit van je computer. Als je computer crasht ben je al je ‘oude’ opgeslagen e-mail kwijt, als je daar geen back-up van hebt.

Wat kun je met IMAP?

Met IMAP kun je je e-mail op meer dan één computer (of apparaat) lezen, meerdere programma’s gebruiken en online via Webmail je e-mail wilt lezen.

Webmail werkt met IMAP.
Je e-mail blijft ook op de server bewaard (als bijvoorbeeld je computer crasht). Het is wel iets lastiger om je e-mail offline te lezen, omdat de e-mail op de server staat. IMAP/Webmail gebruikt opslagruimte van je webruimte (hosting).